Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
20-12-2013  

Binnenmars (Twenterand) beste bestuurder Twente


Twee Jannen vooraan
 

VRIEZENVEEN – Wethouder Binnenmars van de gemeente Twenterand is door het Twents Onafhankelijk Weekblad De Roskam verkozen tot de beste bestuurder van Twente in 2013. Hij stond vorig jaar ook al in de Top 25, op een negentiende plek.

Volgens de Roskam-medewerkers heeft hij afgelopen jaar alles waargemaakt wat hij waar kon maken. Hij zou ogen als een saaie piet, maar ondertussen een bestuurder zijn die van wanten weet. Genoemd worden de bouw van brede scholen in alle dorpen van Twenterand, het realiseren van een prestigieus Activiteitencentrum in Vroomshoop, een straf doch sociaal beleid op het vlak van werk en inkomen en vooral in Twents verband grote verdiensten bij het maken van regionaal beleid terzake de overheveling van de Jeugdzorg en delen van de AWBZ naar gemeenten.

Op de tweede plek in de Top 25 staat de Almelose wethouder Van Marle, die “een notoir ruimer van lijken uit gemeentelijke kasten” wordt genoemd. Nummer drie is burgemeester Welten van Borne, op de vierde plaats staat wethouder Lievers van Hengelo en vijfde is burgemeester Cazemier van Dinkelland.

De hoogst genoteerde vrouw is wethouder Ten Heuw van Hengelo op de zevende plaats. Het aantal vrouwelijke bestuurders in de Top 25 nam toe van drie tot vijf, het aantal burgemeesters daalde van zes naar vier.

Er staan zes nieuwelingen in de Top 25, met als hoogste binnenkomer (op zestien) wethouder Timmer van Almelo. De grootste stijgers in de lijst naast Binnenmars, Van Marle en Welten zijn de wethouders Van Agteren (Enschede), Rorink (Oldenzaal) en Steggink (Dinkelland).
Bron: De Roskam

Archief
Terug naar vorige pagina