Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
17-12-2013  

Bundeling van havenbedrijven in Overijssel


De aanleg van de Laad & Los kade op het XL Businesspark Twente in Almelo.
Op de achtergrond de energieneutrale kantoorkolos Magna Porta, pal aan de A35.
 

ALMELO - In navolging van de Twentse gemeenten Almelo, Enschede, Hengelo, Hof van Twente en de Gelderse gemeente Lochem om te komen tot één havenbedrijf Port of Twente, gaan ook de gemeenten Zwolle, Kampen en Meppel de intentie aan om te komen tot één gezamenlijk havenbedrijf. Die intentie werd zaterdag jl. bekend gemaakt tijdens een netwerkbijeenkomst voor havenbedrijven in Rotterdam.
De verwachting in Twente en de regio Zwolle is dat met het realiseren van de Tweede Maasvlakte bij Rotterdam er fors meer goederen het land in zullen komen. Zowel in Twente met de ontwikkeling van Port of Twente en de regio Zwolle denken daarvan mee te profiteren. In Almelo wordt bij het XL Businesspark Twente inmiddels volop gewerkt aan de aanleg van een Laad & Loskade voor de containeroverslag van CTT. Ook de producent van olie en smeermiddelen Eurol maakt daarom de overstap van Nijverdal naar het XL Businesspark. Eerder vestigden zich al het Europese magazijn van Timberland en Buiting Machinebouw en Staalconstructie op het XL Businesspark waar ook transporteur Looms uit Almelo volop bouwt aan een nieuw onderkomen.
Minister Schulz van Haegen stelde onlangs 150 miljoen euro beschikbaar voor de ontwikkeling van Port of Twente als logistieke hotspot. Naar verwachting zal door de ontwikkeling van Port of Twente dagelijks het vervoer over de weg tussen Rotterdam en Twente 700 transporten minder zijn.

Archief
Terug naar vorige pagina