Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
02-12-2013  

Sloop dreigt voor Redemptoristenklooster

 

GLANERBRUG – Volgens de Enschedese wethouder Hatenboer kan hij de sloop van het voormalige Redemptoristenklooster in Glanerbrug niet tegenhouden. Het 128 jaar oude klooster met latere aanbouw aan de grens met Duitsland staat al jaren in de verkoop maar zorginstelling AriënsZorgpalet kan het gebouw aan de straatstenen niet kwijt.
Het gebouw staat niet op de gemeentelijke monumentenlijst waardoor sloop niet valt te voorkomen. Mede ook omdat woningstichting Domijn volgens de huidige rijksregels niet meer mag investeren in dergelijke panden maar zich moet beperken tot sociale huisvesting.
De Historische Sociëteit Enschede Lonneker en de Dorpsraad Glanerbrug willen het gebouw graag behouden en ook in de gemeenteraad van Enschede zijn dergelijke geluiden te horen. AriënsZorgpalet kreeg echter twee jaar geleden al een sloopvergunning. Momenteel wordt het gebouw asbest-gesaneerd en waarschijnlijk gaat het volgend jaar tegen de vlakte. Hatenboer wil nog wel bekijken of de oudste historische delen, zoals een 1,5 meter dikke kloostermuur onderdeel kan gaan uitmaken van een toekomstig Redemptoristenpark.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina