Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
19-11-2013  

Winkels in Enter en Wierden goed toegankelijk

 

WIERDEN - Voor mensen met beperking zijn de winkels in Enter en Wierden goed toegankelijk. Dat blijkt uit het onderzoek in de ‘Week van de Toegankelijkheid’. De Wmo Cliëntenraad Wierden heeft het onderzoek afgelopen oktober uitgevoerd in Wierden en Enter, waarbij de toegankelijkheid van winkels en klantvriendelijkheid van het personeel voor mensen met een beperking werden onderzocht. Uit de door winkeliers en klanten ingevulde enquêtes blijkt dat de winkels over het algemeen goed toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

Behulpzaamheid winkeliers
Een opmerking uit de enquête was bijvoorbeeld: ‘De behulpzaamheid van de winkeliers is groot’. En: ‘Soms verminderen reclameborden de toegankelijkheid van het trottoir.’ Ook werd opgemerkt dat lukraak geparkeerde fietsen vaak de doorgang belemmeren.’ Winkels zijn daardoor moeilijker te bereiken voor mensen met een scootmobiel, rollator, rolstoel of kinderwagen.

Ook heeft de WMO Cliëntenraad aan een aantal winkels gevraagd om bij het inrichten van de winkel rekening te houden met mensen met een scootmobiel, rollator of kinderwagen. Stellingen en bakken met aanbiedingen zijn dan zo geplaatst, dat het lastig is om de draai van het ene naar het andere gangpad te maken. De winkels in kwestie is gevraagd naar een oplossing te zoeken.

Archief
Terug naar vorige pagina