Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
18-11-2013  

Fusie waterschappen bespaart jaarlijks 11 miljoen

 

ALMELO – Momenteel vindt de schriftelijke bestuursverkiezing plaats van fusiewaterschap Vechtstromen. Van pakweg Haaksbergen tot Bergen-Odoorn en van Duitse grens tot de lijn Rijssen-Holten, Hellendoorn, Ommen, Hoogeveen, heeft iedere inwoner de stemformulieren ontvangen om deze uiterlijk 26 november te posten.

Door de fusie van de waterschappen Regge & Dinkel en Velt & Vecht tot waterschap Vechtstromen, wordt circa 11 miljoen euro per jaar bespaard met gemiddeld lagere waterschaptarieven, vooral in het noordelijke deel Velt & Vecht. Dit valt op te maken uit de ontwerp-programmabegroting van het nieuwe waterschap.

“Met deze begroting leggen we een solide basis voor waterschap Vechtstromen,” aldus Stefan Kuks, beoogd watergraaf van Vechtstromen. “We zetten het beleid van Regge en Dinkel en Velt en Vecht onverminderd voort en blijven werken aan een duurzaam en klimaatbestendig watersysteem, maar tegen fors lagere kosten. Jaarlijks investeren we circa 55 miljoen euro.” Dit is in lijn met de business case die ten grondslag lag aan de fusie.
Stefan Kuks: “Deze begroting is een continuering van het huidige beleid van de beide voorgangers van Vechtstromen. Dit is een bewuste keuze. Het is aan het nieuw te kiezen bestuur van Vechtstromen om nieuwe keuzes te maken. De verkiezingen voor het bestuur van Vechtstromen worden op dit moment gehouden. Ik nodig inwoners van harte uit om hun stem uit te brengen. Dat kan nog tot en met 26 november.”

Archief
Terug naar vorige pagina