Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
14-11-2013  

Ootmarsumse maakt beeltenis Koning

 

DINKELLAND - Glaskunstenares Desiree Groot Koerkamp van Galerie Dechaux in Ootmarsum gaat in opdracht van de gemeente Dinkelland een beeltenis van Koning Willem Alexander maken. De kunstenares is uitgeroepen tot winnares van de Dinkellandse pitch welke is gehouden om de beeltenis van Koning Willem Alexander te vervaardigen. Een onafhankelijke beoordelings- en adviescommissie heeft een zestal verschillende inzendingen beoordeeld en heeft een advies uitgebracht aan de raad. Het advies van de commissie is overgenomen door het presidium van de raad. Het kunstwerk wordt in de raadszaal geplaatst.


Dinkellandse kunstenaars opgeroepen
Als gevolg van de troonswisseling op 29 april 2013 heeft de raad van de gemeente Dinkelland besloten om de bronzen buste van voormalig Koningin Beatrix te vervangen door een beeltenis van Koning Willem Alexander.
Hieraan is uitvoering gegeven door het uitschrijven van een pitch (prijsvraag). In Dinkelland gevestigde kunstenaars zijn door middel van een publicatie in de Dinkelland Visie, de gemeentelijke website en een flyer opgeroepen deel te nemen aan de pitch en een ontwerp in te zenden. De termijn van de pitch liep van 5 juli 2013 tot 15 oktober 2013 en heeft zes inzendingen opgeleverd. Deze zes ontwerpen zijn beoordeeld door de commissie.

Kunstwerk van meerdere glaslagen
In het kunstwerk dat Desirée Groot Koerkamp zal vervaardigen wordt Koning Willem Alexander in kleur afgebeeld op een glaspaneel, welk deel uitmaakt van een uit meerdere glaslagen bestaand object. Het object kan op een voet of sokkel in de raadzaal worden geplaatst. De exacte vormgeving en uitvoering van de beeltenis wordt nog besproken met de kunstenares.
Desirée Groot Koerkamp heeft als glaskunstenares een gevestigde naam. Bekend werk van haar is onder meer het glaskunstwerk ‘Willem Wilmink’ op de Kuiperberg in Ootmarsum.

Archief
Terug naar vorige pagina