Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
13-11-2013  

Syntus neemt abonnement Connexxion over

 

ENSCHEDE - Het sterabonnement voor de OV-chipkaart van Connexxion blijft vanaf 8 december geldig bij vervoerder Syntus. Dit is het resultaat van overleg tussen de twee vervoerders onder leiding van Regio Twente.
Regio Twente, Connexxion en Syntus zijn tevreden met het resultaat van het overleg en de uiteindelijke oplossing voor de reizigers. Door het tonen van dit zichtabonnement van Connexxion reist de reiziger met een geldig vervoerbewijs. Veel reizigers met een jaarsterabonnement hebben van Connexxion het zichtabonnement al ontvangen. Voor reizigers met een maandabonnement geldt een aparte regeling die binnenkort op de sites van de vervoerders staat vermeld. Voor vragen kunnen reizigers, met een bestaand abonnement dat doorloopt na 8 december, contact opnemen met de klantenservice van Connexxion. Nieuwe abonnementen, met ingangsdatum na 8 december, kunnen vanaf 30 november worden besteld bij Syntus via www.mijnsyntus.nl.

Beide vervoerders zijn tot overeenstemming gekomen na bemiddeling door Jan Bron, portefeuillehouder mobiliteit van Regio Twente. Regio Twente is concessieverlener voor het openbaar vervoer in Twente. Een probleemloze overgang voor de reiziger op 8 december bij de wisseling tussen beide vervoerders stond voor Regio Twente centraal tijdens de onderhandelingen.

Archief
Terug naar vorige pagina