Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
14-11-2013  

ESS wint TWC Twente Export Award 2013

 

ENSCHEDE – Het Oldenzaalse Easy Sanitary Solutions (ESS) won woensdag de Word Trade Center Twente Export Award 2013. Het kleinood werd overhandigd tijdens de zakenbeurs Business Meets Twente in Enschede.
Easy Sanitary Solutions heeft in de Euregio vestigingen in Oldenzaal en Gildehaus. ESS is een familiebedrijf en ontwerpt, ontwikkelt en produceert sanitaire oplossingen, waaronder Easy drain afvoersystemen.

Tot de genomineerden behoorden ook Machinefabriek Boessenkool uit Almelo en Electromach uit Hengelo. Het 111-jarige Boessenkool werd vorige week al winnaar van de Energiek Trofee Almelo. Boessenkool produceert vooral precisieonderdelen in groot formaat voor bijvoorbeeld de offshore en machinebouw en vergrootte in de laatste jaren de capaciteit meervoudig met twee nieuwe productiehallen terwijl de bouw van een derde hal op stapel staat.

Electromach te Hengelo is een internationaal producent en handelsmaatschappij van explosieveilige materialen en besturingssystemen. De producten worden toegepast in omgevingen waar gas- en/of stofontploffingsgevaar dreigt. De jury onder voorzitterschap van lector Bijeleveld van Saxion heeft bij de selectie van de genomineerden vooral gekeken naar de exportstrategie, innovatie, ondernemerschap, ambitie, visie en resultaat.

Tijdens de zakenbeurs Business Meets Twente verkondigde gedeputeerde Theo Rietkerk dat Twente er net zo goed als de regio Zwolle voor had kunnen staan indien Twente afstand kan doen van de vele bestuurlijke bemoeienis in de regio.
De drie genomineerden hebben daar kennelijk minder last van gehad.

Archief
Terug naar vorige pagina