Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
12-11-2013  

De rijken worden rijker en armen steeds armer

 

AMSTERDAM – De nieuwe Quote 500 toont aan dat de rijken in Nederland steeds rijker worden en dat het ook moeilijker is geworden om überhaupt op de lijst te komen.
De laagst geklasseerde is DJ Tiësto met een geschat vermogen van 54 miljoen euro terwijl de hekkensluiter van vorig jaar nog met 50 miljoen werd geklasseerd. ‘Volgend jaar wil ik op 1 staan’, liet Tiësto schertsend weten. Dan moet hij wel Charlene de Carvalho-Heineken voorbij die haar vermogen zag toenemen met ruim 33 procent en nu wordt ingeschat met een vermogen van 7,2 miljard euro en dat allemaal dankzij het Heineken bier en de 'Vrienden van Amstel'.
Ondanks de crisis worden de rijken dus rijker. Zo stoomde bouwmagnaat Dik Wessels uit Rijssen de top 3 binnen met een geschat vermogen van 2,1 miljard euro achter Frits Goldschmeding, de oprichter van Randstad. Zijn vermogen steeg met ruim 44 procent terwijl de werknemers via uitzendbureaus alleen maar inleveren.
De gemeente Rijssen-Holten is trouwens ‘hofleverancier’ in de Quote 500. ‘Het Wassenaar van Twente’, zo noemt Quote Rijssen-Holten als enige plaats buiten de randstad en 't Gooi die voorkomt in de Quote top 10 van rijkenenclaves.

De Toppers uit Overijssel zijn:
Dik Wessels - nr. 3 - euro 2,1 miljard - Rijssen-Holten
Gerard Sanderink - nr. 42 - euro 455 miljoen - Almelo
Gerrit Tijhuis - nr. 109 - euro 235 miljoen - Rijssen
Albert ten Brinke - nr. 114 - euro 215 miljoen - Rijssen


Op de Top 50 van familiebezit staat de familie De Groen als voormalig eigenaar van Grolsch Bierbrouwerij hoog genoteerd.
Familie De Groen - nr. 19 - euro 390 miljoen - Enschede/Almelo

Archief
Terug naar vorige pagina