Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
11-11-2013  

Expositie schoolfoto┬┤s Wierden wordt succes

 

WIERDEN - De expositie van klassenfoto’s van begin 1900 tot en met 2001, die momenteel door de Historische Kring Wederden in de Van Buurenstee aan de Appelhofdwarsstraat te Wierden wordt gehouden belooft een groot succes te worden. Enige weken geleden mocht reeds de 1000e bezoeker verwelkomd worden.
Dit succes is vooral te danken aan de mappen met foto’s waarin bezoekers zichzelf en vroegere klasgenoten terug kunnen vinden. Ook wordt erg gewaardeerd dat er een mogelijkheid is om namen in te vullen en mogelijke fouten te verbeteren.
Een enkele keer lijkt het meer een reünie dan het bezoeken van een tentoonstelling, want sommige bezoekers ontmoeten oude klasgenoten en deze hernieuwde kennismaking wordt erg op prijs gesteld.
Veel bezoekers herinneren zich bij het bekijken van de foto’s dat ze zelf ook nog foto’s hebben. Deze worden dan opgezocht en alsnog ter beschikking gesteld om te kopiëren, waarmee de mappen weer aangevuld kunnen worden.
Dit laatste heeft tot gevolg dat veel bezoekers die al een keer geweest zijn voor de 2e of 3e keer terugkomen.
De tentoonstelling betreft foto’s van klassen uit het dorp Wierden, Hoge Hexel, Notter-Zuna en Rectum-Ypelo en loopt nog tot het einde van deze maand.
De openingstijden zijn: wo. & do. 14.00 – 17.00, vr. 16.00 – 21.00 en za. 11.00 – 16.00 uur. De toegang is gratis en de koffie voor niets, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Archief
Terug naar vorige pagina