Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
06-11-2013  

Twente en provincie financieren aanjaagprojecten

 

ZWOLLE – De steden Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Oldenzaal stoppen samen met de provincie Overijssel miljoenen euro’s in 13 aanjaagprojecten voor de Twentse economie. Zo wordt o.a. de bereikbaarheid van Borne verbeterd met een betere aansluiting op de A35, wordt er geld gestoken in het realiseren van tunnels onder het spoor in Borne en krijgt de Nationale Reisopera geld voor een verhuizing van de oude melkfabriek aan de Perikweg te Enschede naar het voormalig onderkomen van Polaroid in Enschede dat de naam krijgt van Performance Factory.
Almelo en Oldenzaal krijgen budget voor het vernieuwen van de stationsgebieden. Ook wordt in Almelo groots geïnvesteerd in een Laad & Loskade op het 150 ha. grote XL Business Park en kan Enschede geld tegemoet zien voor investeringen in het High Tech System Park Twente bij de U.T.
In totaal investeert de provincie 21 miljoen euro. De voornoemde netwerksteden leggen gezamenlijk hetzelfde bedrag op tafel voor deze eerste inzet. Het totale projectenfonds om de Twentse economie te gaan aanjagen, moet 90 miljoen euro gaan bevatten waarbij ook het Twentse bedrijfsleven een duit in het zakje moet doen.

Archief
Terug naar vorige pagina