Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
30-10-2013  

Luchthaven Twente behoudt militaire status

 

DEN HAAG – De Raad van State heeft een besluit van de rechtbank in Almelo nietig verklaart t.a.v. de opheffing van de militaire status van de voormalige vliegbasis Twente. Volgens de Raad van State blijft de militaire status van de luchthaven gehandhaafd tot 1 november 2014.
Door het besluit kunnen de huidige gebruikers van de luchthaven zoals de vliegclubs, de luchthaven nog blijven gebruiken.
De uitspraak geeft ook lucht voor de omvorming tot luchthaven voor burgerluchtvaart. Gebiedsregisseur ADT en het consortium Reggeborgh/Aviapartner ontwikkelen gezamenlijk plannen voor de burgerluchtvaart waarbij de eerste vlucht staat gepland medio 2016. VOLT-Twente, de vereniging van omwonenden die de plannen bevechten, betreurt de uit spraak van de Raad van State maar blijft de verleende concessie aan het consortium bevechten op Europees niveau. VOLT meent dat er sprake is van ongeoorloofde staatssteun nu zowel de provincie Overijssel als het ministerie van Economische Zaken een bescheiden bijdrage hebben toegezegd. Ontwikkelaar Dik Wessels van Reggeborgh stond op die bijdrage als teken van betrokkenheid.
 

Archief
Terug naar vorige pagina