Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
23-10-2013  

Universiteit Twente in de prijzen


Team Steenbergen - Universiteit Twente
 

ENSCHEDE - Met het project 'Tumoren kun je Horen' heeft het team Steenbergen van de Universiteit Twente vanavond de Publieksprijs van de Academische Jaarprijs 2013 gewonnen. Bij 'Tumoren kun je Horen' gaat het om fotoakoestiek. Licht en geluid worden gebruikt als nieuwste technologie om borstkanker mee op te sporen. Bovendien willen de teamleden jongeren enthousiast maken voor wetenschap en technologie. Het leverde ze dus de prijs van het publiek op.

Eerder al maakte UT Nieuws bekend dat Team Steenbergen ook genomineerd is voor de Herman Wijffels Innovatieprijs. Steenbergen ontwikkelt voor onderzoeksinstituut MIRA een nieuwe methode om tumoren op te sporen. De Herman Wijffels Innovatieprijs kent een algemene innovatieprijs en een prijs in de categorie ‘zorg en welzijn’. Steenbergen doet mee in die laatste categorie. Voor de top drie in beide categorieën is in totaal €150.000 aan prijzengeld beschikbaar. Naast de innovatieprijzen in de twee eerder genoemde categorieën, wordt er ook een publieksprijs van €5.000 uitgeloofd. Stemmen op één van de dertien projecten kan hier. De uitreiking van de prijzen is op 7 november a.s.

Nominatie World Technology Award 2013
UT-hoogleraar filosofie Peter-Paul Verbeek is één van de zes finalisten voor de World Technology Award 2013 in de categorie ‘ethiek’. Dat schrijft UT Nieuws.
De finalisten zijn mensen die volgens het World Technology Network ‘voor de lange termijn het meest belangwekkende innovatieve werk verrichten en daarmee de 21ste eeuw vormgeven’. De winnaars worden op 15 november bekendgemaakt in New York.

Archief
Terug naar vorige pagina