Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
18-10-2013  

Amerikaanse Bimba Group kiest voor Almelo

 

ALMELO - Het Amerikaanse bedrijf Acro Associates, heeft haar Europese vestiging opgezet in Almelo. Het bedrijf is onderdeel van de Bimba Group, met een groepsomzet van ruim $ 150 mln. Vanuit Almelo wil Acro Associates nu als zelfstandige vestiging de volgende stappen zetten naar de Europese markt.
Acro Associates besloot te profiteren van het cluster van High Tech bedrijven in de regio Twente. Het bedrijf ontwikkelt hoogwaardige afsluiters en geïntegreerde vloeistofbeheerssystemen toegepast in medische apparatuur en biotechnologie. Acro Associates Europe ziet in Twente interessante mogelijkheden om op termijn ook research activiteiten te ontplooien.
Het bedrijf beschikt over een breed assortiment van industriële producten, zoals elektromagnetische en pneumatische knijpventielen en motoren, pompen en sensoren voor doseerapparatuur.
Oost NV, de ontwikkelingsmaatschappij voor Oost-Nederland ondersteunt het bedrijf verder bij het leggen van contacten naar de Universiteit Twente en andere kennisinstellingen in de regio.
NFIA, Netherlands Foreign Investment Agency, afdeling van het Ministerie van Economische Zaken heeft het bedrijf bij de vestiging in Almelo ondersteund. Oost NV werkt nauw samen met de NFIA om gezamenlijke nieuwe, hoogwaardige buitenlandse bedrijven naar Twente te trekken.
In de opstartfase heeft EuroDev in Almelo een rol gespeeld. EuroDev helpt buitenlandse bedrijven in de beginfase bij het ontwikkelen van de Europese markt.
 

Archief
Terug naar vorige pagina