Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
21-10-2013  

Inwoners gemeente Wierden energiebewust

 

Sinds 1 oktober 2012 zijn bij het energieloket 400 vragen per e-mail binnengekomen en 200 telefoontjes. Verreweg de meeste vragen gaan over de duurzaamheidspremie en –subsidie, maar er ook vragen binnen over zonnepanelen, isolatie van de spouwmuur en energie neutrale woningen. Gemiddeld bezoeken ongeveer 350 mensen maandelijks de website van het energieloket Wierden:

www.energieloketwierden.nl

.

Naast informatie over energiebesparing en de duurzaamheidspremie en –lening kunnen mensen via het energieloket een gesprek met een energiecoach aanvragen. Dit is een gesprekspartner die bij mensen thuis komt en ze kan helpen bij het besparen van energie.
De gemeente Wierden kent sinds een aantal jaren een energieloket: dit is onder andere een website en een telefoonnummer waar inwoners zich kunnen laten informeren over diverse mogelijkheden om energie te besparen. Bij het energieloket kunnen mensen ook terecht om een duurzaamheidspremie en/of –lening aan te vragen in het geval ze energiebesparende maatregelen aan hun woning willen (laten) uitvoeren.

Archief
Terug naar vorige pagina