Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
03-10-2013  

Start bouw schutsluis Meppelerdiep

 

ZWARTSLUIS - Na jaren voorbereiding en vertraging wordt eindelijk gestart met de aanleg van een nieuwe schutsluis in het Meppelerdiep bij Zwartsluis. Het gehele bouwtraject van de schutsluis en het ophogen van dijken duurt tot zeker 2016 en vergt een investering van 50 miljoen euro, waar ook de provincies Overijssel en Drente aan meebetalen. Bovendien wordt de brug in de provinciale weg N331 (Hasselterdijk) door een nieuwe vervangen.
De brug en keersluis bij Zwartsluis zijn voor de scheepvaart al jaren een groot knelpunt. Bij extreem hoog en laag water moet de keersluis dicht en kan er niet meer worden gevaren. Dit gebeurt gemiddeld 20 dagen per jaar. Ook is de brug te smal voor moderne schepen.
De capaciteitsvergroting is een uitkomst voor de containerterminal MCS in Meppel, die tevens partner is bij de Container Terminal Twente (CTT) te Hengelo. Per schip kunnen straks 100 containers vervoerd worden en dat scheelt evenveel vrachtwagens minder over de weg naar de zeehavens in Rotterdam of Amsterdam.
 

Archief
Terug naar vorige pagina