Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
08-07-2013  

Prima verlopen Wiezo Feesten in Wierden

 

WIERDEN – De Stichting Historische Kring Wederden en de Molukse werkgroep Schatkamer kunnen terugkijken op een succesvolle bijdrage aan de jaarlijkse Wiezo Feesten in Wierden. Zo werd vrijdag de donateursactie vrijdag jl. een succes met 40 nieuwe donateurs voor de Stichting Historische Kring Wederden en kregen daarbij een exemplaar van het Magazine Wederaardigheden uitgereikt.
De zaterdag werd op het plein van de Buurstede samen met de Molukse werkgroep de Schatkamer een Pasar Moluku georganiseerd. Op kramen werden Oosterse producten en Molukse dracht gepresenteerd en werden door de Tifa Groep Kaya Nanka uit Tiel tifa’s gemaakt. Het getoonde handwerk omvatte hoe met hamer en beitel en boom werd uitgehold en figuren uit hout werden gesneden terwijl in de Buurstede een workshop ketupat maken door Atha Hbels werd gehouden. Dat is mandjes(Ketaput) vlechten waarin normaal rijst wordt gekookt om mee te nemen voor de picknick of op reis.
De zanggroep Sapa Lawang onder leiding van Nippy Moya en de band Mantap zorgden voor het muzikaal entertainment waarbij door velen uitbundig werd gedanst. Ook de expositie Dari mana datang werd druk bezocht. De mand met heerlijke Molukse lekkernijen werd door Wederden-voorzitter Theo Pigge overhandigt aan loterijwinnaar Ruud Taling uit Wierden terwijl Paul Salakory het boek Dari mana datang ook nog eens aan Taling overhandigde.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina