Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
26-06-2013  

Praktijkgerichte opleiding voor verspaners

 

De beoogde doelstellingen van de initiatiefnemers komen in hoge mate overeen met de doelstellingen van Werk en Vakmanschap. Als landelijk werkgeversplatform van technisch-industriële bedrijven geeft Werk en Vakmanschap dagelijks, ten behoeve van de diverse technische sectoren, uitvoering aan vele maatwerkprojecten op het gebied van ontwikkeling, behoud, versterking en de promotie van technisch vakmanschap ten behoeve van haar aangesloten bedrijven.

Dit opleidingsproject wordt georganiseerd met het doel:
- op korte, middellange en lange termijn te voorzien in voornoemde personele behoefte van (lid)bedrijven in de regio Twente;
- technische talenten in de gelegenheid te stellen het diploma ’(Allround) Verspaner’ te behalen op niveau 2 of niveau 3.

Werk en Vakmanschap biedt, in samenwerking met Smeot, ROC van Twente en de Werkpleinen Twente, een opleidingstraject voor verspaners aan. Alle kandidaten starten door middel van een voorschakeltraject inclusief een werkervaringsplek van 6 weken. Tijdens het voorschakeltraject krijgen de kandidaten de algemene basisvaardigheden met betrekking tot het vak van verspaner aangereikt. Daarnaast doen de kandidaten praktijkervaring op bij de geselecteerde bedrijven in de vorm van een stage. Nadat zij deze basisopleiding met succes hebben afgerond, geven de geschikte kandidaten het voorschakeltraject een vervolg in de vorm van een BBL-traject (beroepsbegeleidende leerweg). Dit is een onderwijsvorm waarbij werken en leren tegelijk centraal staat. Werk en Vakmanschap treedt hierbij op als werkgever en detacheert de kandidaten bij de opdrachtgever waar zij reeds hun stage hebben doorlopen.

Meer info: www.werkenvakmanschap.nl
 

Archief
Terug naar vorige pagina