Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
29-03-2013  

For Farmers op zoek naar directievoorzitter

 

LOCHEM – CEO Bert-Jan Ruumpol heeft zijn vertrek over een jaar bij het veevoederconcern ForFarmers aangekondigd. De Notternaar neemt op eigen verzoek op 30 april 2014 afscheid omdat hij het na 10 jaar directievoering iets rustiger aan wil doen. In het komende jaar wil hij zijn opvolger inwerken voor een goede directieovername en nadien zal hij nog als adviseur bij For Formers actief blijven. Ook denkt hij enige commissariaten op zich te nemen om andere bedrijven te adviseren.
Ruumpol werkt zo’n 25 jaar bij het veevoederconcern en onder zijn directie groeide For Farmers de laatste 10 jaar als regionale coöperatie door meerdere overnames uit tot de grootste veevoederproducent van Europa. Ook verkondigde hij al eens dat For Farmers klaar is om in 2016 naar de beurs te gaan.
Het boekjaar 2012 was voor For Farmers een absoluut topjaar. Door acquisities steeg de omzet naar 6,6 miljard euro met een winst van 53,3 miljoen euro.
Het concern bezat eveneens een grootaandeel in de retailwinkels Welkoop en Boerenbond en Cefetra en Probroed. De verkoop van de laatste twee leverde in 2012 een bedrag van 12,2 miljoen euro netto resultaat op.
 

Archief
Terug naar vorige pagina