Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
29-03-2013  

Wessels stuurt Twente de lucht in

 

RIJSSEN – Wat de gemeente Enschede, de provincie Overijssel en projectorganisatie ADT in jaren niet is gelukt, schijnt ondernemer Dik Wessels in een paar maanden te lukken. De Rijssense super-ondernemer heeft in Aviapartner de operator gevonden om de luchthaven Twente te exploiteren. De van oorsprong Belgische operator verwerkt op zo’n 30 luchthavens ruim 60 miljoen passagiers en heeft een omzet van dik 378 miljoen euro in 2012.
Wessels heeft met zijn investeringsconglomeraat Reggeborgh een partner nodig om de exploitatie en herstart van de luchthaven Twente te bewerkstelligen en heeft met Aviapartner een intentieovereenkomst gesloten. Wessels is al actief in de luchtvaart met de verhuur en lease van vliegtuigen.
De bal licht nu bij de gemeente Enschede en de provincie om de overheidsinvestering van 16,2 miljoen euro voor de infrastructuur rondom de voormalige luchtmachtbasis veilig te stellen in Brussel waar de Europese Unie een oordeel moet vellen over de investering. Het ondernemersplan van Wessels gaat er vanuit dat via de Twentse luchthaven op termijn 1,2 miljoen passagiers worden verwerkt. Het eerste passagiersvliegtuig moet in 2014 de lucht in gaan. Naar verluidt zou Wessels daarover met Transavia in overleg zijn.

Archief
Terug naar vorige pagina