Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
13-03-2013  

BOA's houden toezicht op Drank- en Horecawet

 

DINKELLAND/TUBBERGEN - Noaberkracht is eerste in Overijssel. Op donderdag 7 maart hebben burgemeester Cazemier en burgemeester Stegers een convenant ondertekend waarin de taken van de Bijzondere Opsporingsambtenaren (BOA’s) in dienst van Noaberkracht Dinkelland Tubbergen zijn vastgelegd. Het convenant werd ondertekend in het bijzijn van de afdelingschef en de districtschef van de politie Twente.

Burgemeester Cazemier: ‘Het is heel belangrijk om duidelijk te hebben waarvoor de politie verantwoordelijk is en waarvoor onze BOA’s verantwoordelijk zijn. In het kort gezegd is het zo dat de politie gaat over de veiligheid en de gemeente gaat over de leefbaarheid. De BOA’s houden toezicht op de gemeentelijke regelgeving zoals de algemene plaatselijke verordening en het parkeerbeleid.

Een aantal BOA’s van Noaberkracht is nu ook bevoegd toezicht te houden in het kader van de drank- en horecawet. De BOA’s in dienst van Noaberkacht Dinkelland Tubbergen zijn de eersten in Overijssel die nu ook deze bevoegdheden hebben. De bijzondere opsporingsambtenaren werken nauw samen met de politie om ervoor te zorgen dat Dinkelland en Tubbergen veilig en leefbaar blijven.”

Archief
Terug naar vorige pagina