Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
12-03-2013  

Scholieren Wierden doen mee aan opschoondag

 

WIERDEN - Op vrijdagochtend 15 maart hebben de groep 8-leerlingen van het Galjoen, Widerode, Touwladder, Morgenster, Driesprong, Sjaloomschool en Mariaschool geen tijd om op school te zitten. Het is dan namelijk opschoondag, georganiseerd door de gemeente Wierden, met medewerking van basisscholen in Wierden en Hoge Hexel. Zo’n tweehonderd kinderen steken hun handen uit de mouwen en ruimen de troep op die bij hun schoolomgeving te vinden is.

De kinderen krijgen prikkers, vuilniszakken, handschoenen en hesjes, zodat ze het vuil veilig kunnen verzamelen. De leerkrachten en ook wethouder Bekke helpen een handje mee.

De afgelopen weken hebben veel leerlingen les gehad over zwerfafval en de schadelijke effecten ervan. Als ze daarna zelf aan het opschonen gaan, begrijpen ze goed wat de gevolgen zijn als iedereen z’n rommel op straat gooit. Wethouder Hans Bekke is blij met deze actie: “De omgeving wordt er weer een stukje mooier van. Goed voorbeeld doet goed volgen. En daarbij, met z’n allen opruimen is ook nog eens hartstikke leuk!”

De kinderen stoppen het afval in zakken. Om 11.00 uur wordt alles verzameld en op een wagen van de gemeente geladen op de parkeerplaats van de SAWE (bij Sporthal ’n Dikken). Wethouder Bekke zal hier kort spreken en voor alle harde werkers is er drinken met wat lekkers.

Archief
Terug naar vorige pagina