Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-03-2013  

Eerste steen autismekliniek in Overijssel

 

DEVENTER – Vrijdag werd door twee medewerkers van Dimence de eerste steen gelegd voor de nieuwbouw van de autismekliniek op de locatie Brinkgreven in Deventer. In Nederland is dit de eerste kliniek die specifieke zorg biedt voor mensen met autisme die in crisis (dreigen te) raken. Naar schatting is de bouw van de nieuwe locatie eind 2013 gereed.

Het gebouw komt in de hoek van het terrein, aan de zijde Nico Bolkesteinlaan/Rielerenk en is speciaal ontworpen voor volwassenen met autisme. Zo wordt het gebouw prikkelarm ingericht. Dimence breidt met dit ambitieuze nieuwbouwproject haar klinisch aanbod voor volwassenen met autisme uit tot 72 bedden.

Het nieuwe gebouw krijgt twee verdiepingen met vier vleugels. Op de begane grond zijn twee open afdelingen en een besloten en gesloten afdeling. Er komt een highcare- en mediumcare-afdeling voor zeer intensieve zorg. Verder wordt de bestaande orthopsychiatrische woonvoorziening in de nieuwbouw ondergebracht en biedt het een aanvulling op de bestaande woon- en werkvoorziening voor volwassenen met autisme, het Workhome. Er wordt volgens de meest moderne opvattingen ingericht: dat betekent onder meer verpleegpostvrij werken en er zijn twee intensive care units.

< Foto: Paul Remmelts

Archief
Terug naar vorige pagina