Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
18-02-2013  

Meer samenwerking havens Rotterdam-Kampen

 

ZWOLLE – Rotterdamse ondernemers zien een vergaande samenwerking tussen de Rotterdamse haven en de Zuiderzeehaven bij Kampen wel zitten. Dat bleek zaterdag tijdens een lobbybijeenkomst in Zwolle voorafgaand aan de voetbalwedstrijd PEC Zwolle - Feijenoord. Een bezoek dat de Rotterdammers zal heugen door de onverwachte 3-2 nederlaag maar desondanks wordt ook een tegenbezoek gebracht als PEC Zwolle in de Kuip moet aantreden.
De Zuiderzeehaven moet volgens het plan voor samenwerking wel bereikbaar worden gemaakt voor grotere containerschepen dan nu. De gemeenten Meppel, Kampen en Zwolle werken samen om de containertransporten over water te bevorderen. Nu gaan nog veel transporten van Rotterdam naar de regio Zwolle over de weg.
In Twente is eveneens samenwerking tussen de Rotterdamse haven en de Combi Terminal Twente te Hengelo waar containers met hetzelfde systeem worden gecontroleerd en verwerkt als in de haven van Rotterdam. Maar ook voor de Twentekanalen is een grotere diepgang gewenst. Dat plan is echter een aantal jaren vooruitgeschoven wegens bezuinigingen in de infrastructuur.
Bij CTT in Hengelo is de overslag inmiddels ruimschoots de 50.000 containers gepasseerd en er is groeicapaciteit tot 100.000 containers. Venlo is de snelst groeiende binnenhaven voor containeroverslag en zet per jaar 180.000 containers om tussen de Rotterdamse haven en de regio Duisburg (D).

Klik hier
voor de ontwikkelingsvisie havens IJsseldelta
 

Archief
Terug naar vorige pagina