Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
28-01-2013  

Koningin Beatrix treedt af op 30 april a.s.


Koningin Beatrix maakt bekend dat zij aftreed. (Foto: Koninklijk Huis)
 

DEN HAAG – Vanavond om 19.00 uur maakte Hare Majesteit Koningin Beatrix bekend dat zij op 30 april a.s. het koningschap uit handen geeft en dat prins Willem Alexander en prinses Maxima beiden volledig zijn voorbereid haar taken over te nemen. Volgens koningin Beatrix niet omdat zij zich niet meer fit en gezond genoeg voelt, maar omdat het dit jaar ook twee eeuwen is geleden dat het Huis van Oranje aantrad. Koningin Beatrix noemt dat een prima motief om haar leiderschap over te dragen aan een jongere generatie.

Minister-president Mark Rutte sprak direct daarna vanuit het Torentje waarderende woorden voor de aftredende koningin, die donderdag  a.s. 75 jaar wordt. Hij sprak zijn vertrouwen uit in de toekomstige Koning Willem Alexander en Koningin Maxima, die op 30 april worden ingehuldigd. 

Op internet is de toespraak enige tijd na de uitzending terug te zien via de websites www.koninklijkhuis.nl en www.youtube.com/koninklijkhuis. De tekst van de toespraak van de Koningin wordt na de uitzending op de website geplaatst.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina