Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
23-01-2013  

Noordik-leerlingen starten webshop in Suriname

 

NICKERIE / VRIEZENVEEN - Vier leerlingen en drie docenten van CSG Het Noordik in Vriezenveen bezoeken op dit moment scholen in het Surinaamse district Nickerie. Deze vorm van expeditie-onderwijs is deze keer extra bijzonder vanwege een heuse webshop die derde klassers van Het Noordik en de muloschool Wageningen in Nickerie opzetten.

Brugklassers Bente Bosch en Ewout Beukers volgden een aantal dagen de lessen op de Ramjaneeschool in Nieuw Nickerie. Over hun ervaringen met de Surinaamse cultuur en het leven van hun leeftijdgenoten maken ze, terug in Nederland, een presentatie voor hun medeleerlingen en voor de hoogste groepen van het basisonderwijs in Vriezenveen en omgeving. Als vervolg op het bezoek houden de komende maanden zes klassen van Het Noordik via een website contact met Surinaamse scholen. Dat contact verloopt in het Engels en het Nederlands.

Samen werken en samen leren
Derde klassers Wouter Moelker en Sander Witteveen werken samen aan een webwinkel, waarbij op kleine schaal producten uit Suriname en Nederland over en weer verkocht worden. Samen met de leerlingen daar hebben Wouter en Sander een plan van aanpak gemaakt om dit project te realiseren.

Kennis delen en ervaring uitwisselen
Het is al weer de vierde keer dat leerlingen van het Noordik Suriname bezoeken. Dit gebeurt in het kader van zogenaamde ‘Learning Circles’, die worden gecoördineerd door ict-edu.nl.
De Surinaamse leerlingen hebben op hun beurt Nederland leren kennen via een door de leerlingen gemaakte presentatie. De laptop en de beamer die voor deze presentatie werden gebruikt zijn in Suriname achtergelaten en bewijzen nu goede diensten op de school in Nickerie.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina