Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
22-01-2013  

Dik Wessels meldt zich alsnog voor luchthaven

 

RIJSSEN – De Rijssense ondernemer Dik Wessels heeft zich samen met een aantal andere Twentse ondernemers alsnog gemeld voor de ontwikkeling en exploitatie van Luchthaven Twente. Area Development Twente (ADT) moest zelfs op last van de rechter eerder deze maand erkennen dat zich geen enkele kandidaat daadwerkelijk met een offerte had gemeld voor de exploitatie van de voormalige luchtmachtbasis. De tegenstanders hadden de zaak aanhangig gemaakt en meenden na de uitspraak dat de kans op ontwikkeling daarmee feitelijk over was.
Dat blijkt nu op een later tijdstip niet zo te zijn. De Twentse ondernemers, onder aanvoering van Wessels beleggingsmaatschappij Reggeborgh Groep, willen er nu alsnog werk van maken omdat zij vinden dat het bedrijfsleven in Twente niet zonder goede luchthaven kan. Tot die voorstanders kunnen o.a. worden gerekend Thales Hengelo, Royal TenCate Almelo, Urenco Almelo en Aeronamic Almelo. Hun deelname is echter niet bevestigd.  De groep ondernemers is verder van mening dat door de goede verbinding met de A1 er zeker kansen zijn op een rendabele exploitatie. Als het Wessels CS wel lukt de ontwikkeling van de grond te krijgen, wordt de gemeente Enschede en de provincie Overijssel een groot miljoenen-debacle bespaard.
Op de vraag van Tc Tubantia waarom Wessels niet had meegedaan aan de aanbesteding, reageerde de Rijssenaar dat hij geen zit had in het laten schrijven van dikke rapporten. Eind dit jaar verloopt wel de militaire status van de voormalige luchtmachtbasis, zo bepaalde de bestuursrechter van de rechtbank Almelo eind vorig jaar.

Archief
Terug naar vorige pagina