Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
20-01-2013  

Opnieuw grote brand Woonboulevard Enschede

 

ENSCHEDE – Zaterdag rond 17.35 uur werd de brandweer gealarmeerd oor een brand bij Kwantum aan de Woonboulevard te Enschede. De brandweer moest echter opzoek naar de brandhaard en deze bleek uiteindelijk in het bovenliggende magazijn te vinden waarna de brand snel kon worden geblust. Uit voorzorg waren de inpandige bedrijven Halfords, Rofra, De Beddenbeurs en Arno’s Woonwereld al gesloten evenals het aan de achterzijde gelegen Mc Donalds.

Rond middernacht werd opnieuw alarm geslagen. Nu was er een uitslaande brand bij Arno’s Woonwereld. De brandweer rukte volgens woordvoerder Hans Kleintjes (korps Almelo) met groot materieel uit vanwege de straffe wind en vanwege het uit het kanaal over lange afstand aan te voeren bluswater. Maar ditmaal was er geen houden aan en werd uiteindelijk besloten het pand gecontroleerd te laten uitbranden. Enkele brandweerlieden werden met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Allen zijn echter weer thuis. Brandweer Twentre zette in totaal 100 brandweerlieden in.

Na de grote brand op oudejaarsdag dus opnieuw een grote brand op de Woonboulevard in Enschede waar opnieuw meerdere zaken verloren gingen.
Deze branden gingen enkele maanden geleden al vooraf door een brand bij een naastgelegen sportschool. Reden voor de bevolking te vermoeden dat er een pyromaan actief is. De politei onderzoekt de oorzaak van de brand maar trekt op dit moment nog geen conclusies. Wel wordt zondagmiddag een overleg gehouden met de eigenaren waarbij ook de Enschedese burgemeester Den Oudsten aanwezig is. Ook hij durft nog geen voorbarige conclusies te trekken.

Klik hier voor foto’s van Lars Mook (Tc Tubantia) en hier diverse foto's op Flickr.com

< Foto's van hedenmorgen tussen 08.00 uur en 09.00 uur gemaakt door 112 Twente (Oldenzaal)

Archief
Terug naar vorige pagina