Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
01-01-2013  

Rustige jaarwisseling in Twente

 

ENSCHEDE – De hulpdiensten in Twente zijn dik tevreden over de rustig verlopen jaarwisseling in Twente. Politie, brandweer en ambulancedienst hebben het voornamelijk druk gehad met veel kleine incidenten, vergelijkbaar met een normaal weekend. Er werden in totaal 9 personen aangehouden tussen 21.00 uur en 06.00 uur.
De gezamenlijke hulpdiensten spraken van een gemoedelijke sfeer in Twente. Dit heeft ertoe bijgedragen dat de hulpverleners op één incident na geen hinder hebben gehad van geweld of agressie.
De ervaring past in het Twentse sfeerbeeld van de jaarwisseling van voorgaande jaren. Er was slechts sprake van één geweldsincident tegen één politieagent. Bij de brandweer en ambulancedienst zijn geen meldingen van misdragingen tegen medewerkers.

Enkele aanhoudingen nader toegelicht:

• Omstreeks 22.00 uur is een 28-jarige man uit Almelo aangehouden in Enschede in verband met vernieling van een ruit van een woning.
• Omstreeks 01.00 uur is een 31-jarige automobilist uit Enschede in Enschede op de Varviksingel aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol.
• Omstreeks 02.30 uur is in Oldenzaal een 46-jarige man uit Enschede aangehouden i.v.m. openbare dronkenschap.
• Omstreeks 03.00 uur is in Almelo een 19-jarige man uit Hengelo aangehouden i.v.m. openbare dronkenschap.

Archief
Terug naar vorige pagina