Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
20-12-2012  

ROC scoort € 38.547,43 voor Serious Request


Henkjan Smits neemt de cheque in ontvangst uit handen van Hans Schutte
 

HENGELO – Het ROC van Twente heeft CSG Het Noordik uit Almelo van de troon gestoten qua opbrengst van de acties van Twentse scholieren voor Serious Request. Stond de tussenstand bij ’t Noordik - de school waar ook DJ Michiel Veenstra op zat - zo rond de 25.000 euro, het ROC van Twente met meerdere vestigingen in Twente heeft de scholenteller opgestuwd naar € 38.547,43
Hans Schutte, oud-voorzitter College van Bestuur van ROC van Twente en nu directeur-generaal van het ministerie van OCW, maakte het bedrag donderdagmiddag bekend tijdens zijn officiële afscheidsreceptie van het ROC.

Schutte belastte de geboortige Almeloër en ex-Idols jurylid Henkjan Smits om samen met een groep studenten van het ROC van Twente het bedrag te gaan overhandigen in het Glazen Huis te Enschede. De studenten brachten het bedrag bijeen middels een lesmarathon. Tijdens die marathon kregen zij o.a. les van Henkjan Smits, RTL-weerman Dennis Wilt, voetbalanalyticus Jan van Halst en de burgemeesters Den Oudsten (Enschede) en Hermans-Vloedbeld (Almelo), Hans Schutte en zijn opvolger bij het ROC John van der Vegt.
Ook de andere acties van de diverse opleidingen van het ROC van Twente hebben veel geld opgebracht. Zo stapten er studenten op de mountainbike, deden een wintercheck voor auto’s, zamelden legen flessen in en hielpen in een verzorgingstehuis. Daarnaast werd er parallel aan de lesmarathon een LAN-party gehouden en bouwden studenten apps in de 24 uur van 19 op 20 december.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina