Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
18-12-2012  

Twente kiest voor VNG-inkoopvoorwaarden

 

ENSCHEDE - De vijf Netwerkstadgemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Oldenzaal en de Regio Twente stappen gezamenlijk over op de inkoopvoorwaarden van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).
De overgang betekent een lastenvermindering voor leveranciers die zaken doen met lokale overheden, zij hebben straks te maken met nog maar één set aan inkoopvoorwaarden.

In Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Oldenzaal en bij de regio Twente gelden de nieuwe inkoopvoorwaarden vanaf 1 januari 2013. Ook de gemeente Losser sluit aan, maar later in het jaar.

Landelijke regeling inkoopvoorwaarden
Sinds 2009 hanteren de Netwerkstadgemeenten en de Regio Twente de ‘Netwerkstad algemene inkoopvoorwaarden’. De VNG heeft een landelijke regeling ontwikkeld, die nu de bestaande Netwerkstadregeling vervangt.
Nederlandse gemeenten zijn vrij zich aan te sluiten of de voorwaarden naar wens aan te passen. De verschillen tussen de bestaande Netwerkstad- en VNG-voorwaarden zijn overigens zeer beperkt.

Voorwaarden niet overal toepasbaar
Vanwege het specifieke karakter van bepaalde branches, kunnen de VNG-inkoopvoorwaarden niet overal toegepast worden. Bijvoorbeeld op het gebied van ICT, bouwkundige bestekken en overeenkomsten met architecten en ingenieurs. Voor de branches gaan de ARBIT, DNR2011 (incl. addendum) en UAV 2012 gelden. De voorwaarden zijn na te lezen op de websites van betreffende gemeenten.

Archief
Terug naar vorige pagina