Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
11-12-2012  

Minister van Onderwijs bezocht ROC van Twente

 

HENGELO - Gisteren heeft Jet Bussemaker ,minister van Onderwijs, de locatie De Gieterij van het ROC van Twente in Hengelo bezocht. Het was de eerste keer dat zij bij een ROC op bezoek was. De minister had aangegeven geïnteresseerd te zijn in de technische opleidingen en werd door studenten rondgeleid. Om haar een goed beeld te geven van het mbo, was er vooral veel ruimte voor praktijk en gesprekken met studenten.
De minister werd met name geïnformeerd over de samenwerking van het ROC met het bedrijfsleven in de opleidingen techniek. Ook was er bijzondere aandacht voor de studenten van de opleiding Werkplaatsmanager motorvoertuigentechniek. Deze studenten zijn gisteren begonnen met een wintercheck-actie waarmee zij Serious Request ondersteunen.
De studenten van de verschillende opleidingen lieten zien met welke opdrachten ze bezig zijn. Het accent daarbij lag op vakmanschap en techniek. De voorzitter van de centrale studentenraad, Ramon Jalving, speelde bij de ontvangst van de minister en de rondleiding een begeleidende rol. 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina