Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
19-10-2012  

Antilliaanse sferen op Noordik Vriezenveen

 

VRIEZENVEEN – CSG Het Noordik in Vriezenveen was vrijdagochtend even gehuld in Caribische sferen. In het kader van de activiteitenweek was er voor de tweedeklassers een optreden van theaterverteller Wijnand Stomp. In rap tempo passeerden verschillende typetjes de revue: van Antilliaanse ooms en tantes tot Surinaamse oma’s en Groningse buurvrouwen.
Stomp groeide op Curaçao op en vertelt in zijn voorstelling hoe het was om als 12-jarig Antilliaans jongetje ineens naar Groningen te verhuizen. Met zijn verhaal over zijn grootmoeder die hem toen hij nog een klein jongetje was verhalen vertelt, wist hij de leerlingen direct te boeien. Ze luisterden aandachtig en lachten veelvuldig om de rare typetjes die op het toneel te zien en horen waren.

Verhalenverteller
Het was een heel geslaagde voorstelling van meesterverteller Stomp over kleurrijke cultuurverschillen, verhalen en fabels. En zijn boodschap aan de leerlingen was duidelijk: “neem het leven zoals het komt, want voor je het weet wordt je door het leven genomen.”

Archief
Terug naar vorige pagina