Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
30-09-2012  

AD-ranking Overijsselse Ziekenhuizen

 

ROTTERDAM – Één keer per jaar komt ie, de AD-ranking voor de ziekenhuizen in Nederland. Meander in Amersfoort is volgens de criteria van het AD het beste ziekenhuis. Vreemd ook de terugval van het St. Antonius in Nieuwegein. Jaren in de top, vorig jaar vijfde en nu gekelderd naar plaats 38. Zo zijn er meer van dergelijke voorbeelden zowel omlaag als omhoog en dat lijkt vreemd.

In Overijssel werd het MST Enschede als beste gekwalificeerd. Het sprong van 73 in 2011 naar plek 17 in 2012. Het ZGT Almelo zakte van 3 naar plaats 25 en werd daarmee tweede in Overijssel. De Isala Klinieken in Zwolle werden 3 in Overijssel en zakte landelijk van 41 naar 51. ZGT Hengelo zakte van 25 naar plaats 55 terwijl het Deventer Ziekenhuis van 17 naar 65 zakte. Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg werd laatste van Overijssel en zakte landelijk van 59 naar 68.

Volgens het AD is het onderzoek grotendeels gebaseerd op normen van de vakverenigingen en de Inspectie van de Gezondheidszorg. Daarbij werd gekeken naar de kwaliteit van de verpleging en de kwaliteit van de chirurgie.
Klik hier voor de hele lijst.
 

Archief
Terug naar vorige pagina