Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
21-09-2012  

Jeroen Lohuis is de Oostelijke metselkampioen

 

ZWOLLE – Bij de regionale bouwkampioenschappen in Zwolle is Jeroen Lohuis, werknemer van Bouwbedrijf van der Aa uit Tilligte en leerling bij het bouwopleidingsinstituut VVBA in Almelo, kampioen geworden in de categorie metselen voor Noord en Oost Nederland.

Afvaardiging
Dit betekent dat hij wordt afgevaardigd naar de nationale kampioenschappen in november en mogelijk ook een kans op deelname aan internationale vak-wedstrijden elders in de wereld.

Pittige opdracht
In het Deltion College te Zwolle werd de metselaars een pittige opdracht voorgeschoteld. Jeroen moest een omvangrijk metselwerk maken van twee vlakke muren met een hoek, met in de ene muur de letters DE en in de andere muur een vlag in drie kleuren. Aan de korte zijde was de te metselen muur schuin en had een rollaag.
Lohuis toog geconcentreerd aan het werk en kreeg als enige het bouwwerk binnen de gestelde tijd af. De jury oordeelde bovendien dat zijn maatvoering onovertroffen was. ´Je moet het eerst maar eens laten zien in de wedstrijd en dat is gelukt´, aldus het nuchtere commentaar van Lohuis.

Archief
Terug naar vorige pagina