Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
17-09-2012  

Kamervragen skybox basisonderwijs bij Fc Twente

 

ENSCHEDE – Tweede Kamerlid Jeroen Dijsselbloem (PvdA) gaat kamervragen stellen over de skybox die basisonderwijsinstelling Consent huurt van Fc Twente in de Grolschveste. Consent is de bestuursstichting van het openbaar basisonderwijs in Enschede en Losser. De stichting betaalt jaarlijks 45.000 euro voor de skybox.
De zaak kwam aan het licht door een email van Consent richting het onderwijzend personeel waarin vrijwilligers werden gevraagd om de skybox te bemannen en schoon te houden. Dat schoot veel leerkrachten in het basisonderwijs in het verkeerde keelgat en daarop werd de Enschedese PvdA-fractievoorzitter Laurens van Lier ingeseind. Van Lier vindt de gang van zaken niet te pruimen en wijst op het tekort van een half miljoen euro op de jaarbegroting waardoor wordt bezuinigd op conciërges en leerkrachten en klassen groter moeten worden.
Consent heeft de skybox samen met het bestuur CVO van christelijke scholen als onderdeel van 'Scoren in de wijk', waarin de scholen participeren en spelers van FC Twente worden ingezet.

Archief
Terug naar vorige pagina