Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
10-09-2012  

Wierden op ‘ramkoers´ tegen waterschap

 

WIERDEN - Het Waterschap Regge en Dinkel wil de Regge herinrichten. Stichting Enterse zomp heeft de noodklok geluid. Want een mogelijk gevolg is dat de zompen niet overal meer kunnen varen. De gemeente Wierden hecht belang aan een bevaarbare Regge en verzoekt waterschap en stichting om met elkaar een oplossing te zoeken.

De Regge is van groot belang voor de regionale waterhuishouding. In het stroomgebied van de Regge wordt de waterafvoer- en berging gereguleerd. Wateroverlast en verdroging in het stedelijk en landelijk gebied moet worden voorkomen.

Daarnaast is de Regge belangrijk vanuit cultuurhistorisch en toeristisch-recreatief oogpunt. Ria Broeze: “Het varen met Enterse zompen over de Regge is goed voor de toeristisch-recreatieve ontwikkeling van de gemeente, en in het bijzonder de Reggestreek”. Ook de landbouw heeft belang bij het behouden van water in dit stuk van de Regge (tot aan het Exoo).

Hoe verder?
Voordat tot realisatie van de herinrichtingsplannen kan worden overgaan moet door de gemeenteraad een bestemmingsplanwijziging zijn vastgesteld. De gemeenteraad zal daarbij alle belangen moeten afwegen, waaronder ook de bevaarbaarheid van de Regge voor zompen
.

Archief
Terug naar vorige pagina