Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
20-07-2012  

Lokale omroepen samen in één mediacentrum

 

“Het is uniek in Nederland dat zoveel lokale omroepen nauw met elkaar gaan samenwerken”, zegt Michel van der Voort, die vanuit brancheorganisatie OLON betrokken is bij de opzet van het Mediacentrum Twente. “Omdat dit aansluit op de verwachte ontwikkelingen in onze sector, wil de OLON hier graag aan bijdragen en er lering uit trekken. Ook toeleveranciers hebben interesse getoond om vaak belangeloos aan dit project mee te werken. Met dit project levert Twente een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de lokale omroep van de toekomst.”
Voor talentontwikkeling en het delen van kennis, content en faciliteiten zijn inmiddels plannen ontwikkeld en al de eerste stappen gezet. Zo werd vorige maand de aftrap gegeven van de TalentSchool. Dit is een nieuwe opleiding voor talentvolle programmamakers van de lokale omroepen in Twente. Tijdens de eerste workshop gaf talentontwikkelaar Timo Kamst van 3FM uitleg aan de grootste talenten van de omroepen. Kamst neemt ze een jaar lang onder zijn hoede en geeft ze nog een aantal trainingen. Andere opleidingen volgen.

Samenwerking in combinatie met gebruik van moderne technieken maakt ook dingen mogelijk die een omroep tot op heden niet alleen voor elkaar krijgt. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar een gezamenlijk geproduceerde radioshow in de commercieel gezien belangrijke ochtenduren. Doordat elke omroep deze show van zijn eigen lokale nieuws kan voorzien krijgt elke inwoner in Twente ineens een goede ochtendshow, maar wordt ze ook nog steeds specifiek als inwoner van haar eigen gemeente bediend. Lokale omroepen weten namelijk als geen ander wat er leeft in hun lokale gemeenschap en willen die unieke kracht behouden. Het Mediacentrum maakt een kwaliteitsslag mogelijk door samenwerking aan de achterzijde te realiseren.

De deelnemende omroepen in Twente zijn: Omroep Almelo (Almelo), RTV Borghende (Borne), TV Enschede FM (Enschede), RTV Sternet (Haaksbergen), HOi (Hellendoorn), Radio Hengelo TV (Hengelo), Hofstreek (Hof van Twente), Radio 350 (Rijssen-Holten), Delta FM (Twenterand) en Regio FM (Wierden). De lokale omroepen Twente FM (Dinkelland en Tubbergen) en Accent FM (Oldenzaal en Losser) zitten in een fusieproces en willen daarna besluiten of ze ook aanhaken.

Archief
Terug naar vorige pagina