Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
11-07-2012  

CIF neemt 50 procent belang in COGAS Kabel

 

Cogas Kabel zet het plan om haar verzorgingsgebied in de komende jaren te verglazen ongewijzigd voort. Alle operationele activiteiten van de joint venture worden uitbesteed aan de organisatie van Cogas. Zo blijven kennis, kunde en werkgelegenheid behouden. CIF en Cogas zijn er van overtuigd dat deze bundeling van krachten tot een vruchtbare samenwerking gaat leiden. Zo heeft CIF naast haar financiële expertise ruimschoots ervaring met de uitrol van glasvezel. Cogas combineert haar kennis van coax onder meer met een sterk regionaal netwerk.

Over Cogas
Cogas heeft meer dan 30 jaar ervaring in de kabelsector. Het bedrijf houdt zich bezig met het aanleggen en onderhouden van de (glasvezel)infrastructuur van haar kabelnetwerk, waarmee circa 90.000 consumenten en bedrijven voorzien worden van radio, televisie, internet en telecommunicatie.

Over CIF
CIF is een Nederlands investeringsfonds dat met een lange termijn visie investeert in communicatie-infrastructuur, zoals zendmasten en kabelnetwerken. De aandeelhouders van CIF zijn institutionele beleggers waaronder de grootste Nederlandse pensioenfondsen. CIF wordt beheerd door Bouwfonds REIM, dat deel uitmaakt van de Rabo Vastgoedgroep, een dochteronderneming van de Rabobank Group. Het fonds zorgt ervoor dat haar infrastructuur continu geschikt is voor de meest geavanceerde communicatiediensten - nu, en in de verre toekomst.

Archief
Terug naar vorige pagina