Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
11-07-2012  

Regge & Dinkel en Velt & Vecht fuseren in 2014


Dijkgraaf Albertine van Vliet-Kuiper (V&V) en watergraaf Stefan Kuks (D&R) mengen het water van de Vecht en de Regge
 

Door de fusie ontstaat een robuuste en toekomstbestendige organisatie die garant staat voor een innovatief en betaalbaar waterbeheer: veilig water, de juiste hoeveelheid water (niet te droog en niet te nat) en schoon water. Nu en in de toekomst. Bovendien maakt de fusie het mogelijk dat de waterschappen hun maatschappelijke taken fors goedkoper kunnen uitvoeren.

Bij de inrichting van de nieuwe organisatie staat de relatie met de omgeving centraal. Goed en effectief relatiemanagement maakt dat het nieuwe fusiewaterschap de samenwerking met zijn partners (gemeenten, bedrijven, agrariërs, natuur- en milieuorganisaties, bewoners en andere) verder kan versterken. Het nieuwe waterschap blijft dicht bij zijn partners staan. Daardoor kan het samen met alle betrokkenen blijvend werken aan de realisatie van wateropgaven. Stefan Kuks (watergraaf Regge en Dinkel): “Ondanks de groei van de organisatie garanderen we door onze manier van werken dat de afstand tot onze partners klein blijft. Daar hebben immers we zelf ook alle baat bij.”

Innovatief
Het nieuwe fusiewaterschap is beter in staat om op innovatieve en duurzame manier haar werk te doen. Stefan Kuks vervolgt: “Of het nu gaat om een effectieve voorbereiding op hoogwaterrisico’s, het tegengaan van vernatting of juist verdroging van landbouwgronden of terugwinning van energie en grondstoffen uit rioolslib, innovatie en duurzaamheid zijn altijd sterk verweven met het waterschapswerk. De schaalgrootte van de nieuwe organisatie maakt dat we onze innovatieve kracht verder versterken.” Albertine van Vliet-Kuiper (dijkgraaf Velt en Vecht) beaamt: “En juist die innovatieve kracht maakt dat de nieuwe organisatie ook aantrekkelijk blijft als werkgever. Wij zullen daarmee ook in de toekomst prima in staat zijn jonge mensen aan te trekken om de benodigde kennis en kwaliteiten in huis te krijgen én te houden.”


Fusie - Businesscase (pdf)

Archief
Terug naar vorige pagina