Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
10-07-2012  

TenCate levert bepantsering Britse Foxhounds

 

De Foxhound is ontworpen om een ongekend niveau van bescherming te bieden in een voertuig van dergelijke afmetingen. Het kan zes militairen vervoeren en biedt de grootste overlevingskansen ter wereld voor deze voertuiggrootte en -klasse. Het beschermt zowel de inzittenden als de cruciale voertuigonderdelen, en biedt troepen die opereren in stedelijk gebied een betere mobiliteit en meer overlevingskansen bij explosies.

Ian Dunbavand, commercieel directeur Military Sales van TenCate Advanced Armour, zegt: ‘Voor TenCate onderstreept deze order onze specifieke kracht als leverancier om hoofdaannemers grote capaciteit en hoge kwaliteit te kunnen leveren en te ondersteunen. Wij weten hoe belangrijk kwaliteit en tijdige leveringen zijn. We zijn verheugd door QinetiQ te zijn geselecteerd voor dit voertuig en daarmee bescherming te kunnen bieden voor de Britse troepen in Afghanistan’.

TenCate heeft met QinetiQ nauw samengewerkt om ervoor te zorgen dat het lichtgewicht, hoogwaardige en kosteneffectieve bepantseringontwerp van QinetiQ wordt vervaardigd volgens de hoogste normen en dus de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt voor dit belangrijke MoD-programma. TenCate Advanced Armour is wereldwijd leverancier van op maat gemaakte, lichtgewicht ballistische beschermingsoplossingen voor een volledige reeks van eisen: van persoonlijke bescherming tot en met alle voertuig-, helikopter- en vliegtuigtoepassingen en de voornaamste oorlogsschepen.

< De 'Foxhound' van General Dynamics European Land Systems

Archief
Terug naar vorige pagina