Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
06-06-2012  

Sabine Uitslag niet terug als Tweede Kamerlid


Politica Sabine Uitslag met gedeputeerde Theo Rietkerk proostend tijdens de wellicht beroemdste haringparty van Nederland.
Archieffoto: 'Paparazzo' Freek
 

DEN HAAG - CDA-Kamerlid Sabine Uitslag is niet opnieuw verkiesbaar voor de Tweede Kamer. Uitslag kwam in 2010 door voorkeurstemmen in de Kamer nadat ze door de kiescommissie van het CDA op plek 31 was gezet. Ze kwam in april 2008 voor het eerst in de Kamer als opvolgster van Mirjam Sterk die met zwangerschapsverlof ging om vervolgens in september 2008 Karien van Gennip op te volgen.
Als reden om de politiek te verlaten geeft de geboortige Manderveense aan dat ze ‘geen sprankel meer in haar ogen krijgt’ als ze denkt aan nog vier jaar Kamerlidmaatschap. ‘Voor het Kamerlidmaatschap moet je voor meer dan 200 procent willen gaan. Ontbreekt de passie of de sprankel, dan doe je jezelf en anderen tekort.’ Volgens Uitslag heeft het niets te maken met het feit dat ze net moeder is geworden. Ook staat ze achter de nieuwe lijsttrekker, Sybrand van Haersma Buma. Wat de tegenwoordig in Welsum wonende politica nu gaat doen, weet ze nog niet.
In 2010 werd Uitslag door Veronica Magazine verkozen tot meest sexy politica. Ze was toen ook nog zangeres van de rockband Spinvis. Als woordvoerster Gezondheidszorg haalde Uitslag zich de woede van velen op de hals door in een column mantelzorg ter discussie te stellen.

Ook ChristenUnie-politica Esmé Wiegman maakte vandaag bekend de politiek te verlaten. Ze wil 'een andere plek aan de slag met de dingen die echt mijn hart hebben,' zegt ze tegen het Reformatisch Dagblad.

Archief
Terug naar vorige pagina