Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
02-06-2012  

Haringparty Vriezenveen brengt 20.000 euro op


Algemeen directeur van Nijhof-Wassink, Albert Hendrikse trad op als veilingmeester.
Foto: Coen Mulder
 

VRIEZENVEEN – De ’Illegale Haringparty’ is een jaarlijks terugkerend en succesvol evenement georganiseerd door Marquette Detachering en Zalencentrum Zandwijk. Op donderdag 31 mei 2012 verzamelden zich tenminste 150 gasten uit het Twentse bedrijfsleven bij Zalencentrum Zandwijk waarbij niet alleen kon worden genetwerkt maar ook kon worden meegedaan aan een veiling.
Gasten konden bieden op de door een zeer enthousiaste veilingmeester Albert Hendrikse (Algemeen directeur van Nijhof Wassink) geleide veiling. Het vaatje Haring is op naam gekomen van Riwald Recycling te Almelo Naast het eerste vaatje Haring zijn ook gesigneerde voetbalshirts van Heracles en FC Twente geveild.

Veiling
De veiling van de beroemde haring ging dit jaar via het Amerikaanse systeem. De bedoeling van dit systeem is dat iedere aanwezige tenminste één schriftelijk bod uitbrengt voor een bedrag van minimaal €250,-. Deze biedingen worden door de veilingmeester voorgelezen. Zodra het vooraf vastgestelde bedrag wordt bereikt zal diegene die met het bod het bedrag rond maakt het vaatje haring in ontvangst mogen nemen.

Het goede doel
Met de veiling is een record bedrag opgehaald van bijna € 20.000,-
De opbrengst zal dit jaar worden geschonken aan Stichting Mensen voor mensen. Een regionaal goed doel die ondersteuning biedt aan mensen die buiten hun schuld om in moeilijke situaties zijn beland.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (18 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina