Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
02-06-2012  

Eduard Mesritz wordt wethouder GB Twenterand

 

TWENTERAND – Oud- journalist en communicatiestrateeg Eduard Mesritz is door de partij Gemeente Belangen Twenterand voorgedragen als wethouder in de gemeente Twenterand. Hij volgt de tussentijds afgetreden wethouder André Idzinga op.

Het is voor de 53-jarige Mesritz een hernieuwde kennismaking met Vriezenveen, waar hij ooit woonde en werkzaam was als journalist voor het Dagblad van het Oosten (nu TC Tubantia). Als journalist werkte hij gedurende de jaren 1979-1985 o.a. ook nog voor De Telegraaf en het Brabants Dagblad voordat hij zijn eigen communicatiebureau Mesritz & Partners begon. Sindsdien was Mesritz betrokken bij tal van bedrijven en instellingen waar hij adviseerde in communicatie en veranderingsmanagement. Ook was hij actief bij de oprichting van de banensite Monsterboard. Mesritz is partijloos maar heeft een VVD-verleden.
Zijn benoeming wordt in de gemeenteraadsvergadering van 20 juni a.s. officieel. Daarbij kan Mesritz niet rekenen op steun van de VVD in Twenterand omdat de partij vindt dat de gemeente het best met een wethouder minder kan doen. Ook de Christen Unie is niet enthousiast op een kandidaat van 'buiten'. Mesritz woont in het Gelderse Bronckhorst.
 

Archief
Terug naar vorige pagina