Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
16-04-2012  

Minister Kamp in Politiek Café Vriezenveen

 

VRIEZENVEEN – Minister Henk Kamp, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, gaat vrijdag 20 april a.s. in debat tijdens het Politiek Café in zal Zandwijk te Vriezenveen met gedeputeerden van de provincie Overijssel, wethouders van Twentse gemeenten, vakbondsbestuurders van het FNV en de bezoekers in de zaal. (Zaal open 19.30 uur)

Voordien brengt minister Kamp een werkbezoek aan Marquette Detachering in Almelo dat arbeidsmigranten werk biedt bij bedrijven die anders vacatures niet vervuld kunnen krijgen en vooral Poolse arbeidsmigranten bemiddeld en deze ook huisvest op een ‘bungalowpark’ in Hoge Hexel.

Het debat zal dan ook gaan over het streven van de rijksoverheid om mensen te laten werken voor een uitkering en over nut en noodzaak van arbeidsmigranten om de vaderlandse economie draaiende te houden. Een probleem daarbij is dat legale huisvesting van de arbeidsmigranten, in het bijzonder de Poolse arbeidskrachten, door allerlei regelgeving moeizaam verloopt.

Marquette-directeur Hans Evers kwam onlangs nog in het nieuws vanwege het lanceren van een website om klachten over PVV’ers te melden. Dit naar aanleiding van de website van de PVV om klachten over Oost Europese arbeidsmigranten te melden.

Lees ook: 'Minister Kamp wil Uitzendbureaus registreren'

Archief
Terug naar vorige pagina