Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
10-04-2012  

Vastgoedontwikkelaar Eurocommerce op omvallen


Staat deze val van Eurocommerce Berlin met Gerco Schröder in het zadel symbool voor de ondergang van Eurocommerce?
 

ZWOLLE – ‘Eurocommerce heeft er voor gekozen om vechtend ten onder te gaan’, dat zei de advocaat van investeerder JDS voor de rechtbank in Zwolle hedenmorgen. JDS heeft een vordering van 33 miljoen euro op het vastgoedbedrijf uit Deventer dat tevens jarenlang de gebroeders Wim en Gerco Schröder van toppaarden voorzag via Stal Eurocommerce. Gerco Schröder was het afgelopen paasweekend nog deelnemer in DOHA voor de Wereldbekercompetitie voor Stal Eurocomme uit Lochem. Vorige week nog werd gemeld dat er geen gevaar voor deelname aan de Olympische Spelen bestond voor Gerco Schröder omdat Stal Eurocommerce sinds medio vorig jaar op naam van de zoon Ger jr. van Eurommerce-eigenaar Ger Visser zou staan. Ook het restaurant De Roskam in Gorssel zou niet meer op naam staan van Ger Visser maar op naam van zijn dochter. De advocaten van investeerder JDS brachten dat tijdens het kort geding op tafel als mogelijk ‘paulanieus’ handelen. JDS had beslag laten leggen op 24 panden van de 56 panden van Eurocommerce.
Eurocommerce-advocaat van Meer zei van niets te weten en meldde dat Eurocommerce met de banken in onderhandeling is over herfinanciering van de schuld die in de honderden miljoenen euro’s loopt. Banken zouden momenteel een boekenonderzoek doen voor die herfinanciering. Tijdens de zitting werd bekend dat ook Rijssenaar Dik Wessels een vordering heeft van meer dan 40 miljoen euro. Een faillissementsaanvraag door Wessels zou vandaag behandeld worden, maar deze aanvraag wordt veertien dagen uitgesteld i.v.m. het dienende kort geding dat voorgaat in de rechtsorde. Ook zou er min of meer een overeenkomst zijn tussen Wessels en Eurocommerce over een vergelijk waarin een aantal panden een rol spelen. Die deal kan niet worden gesloten zolang er een beslag ligt. Advocaat van Meer wil dan ook dat de rechter het beslag opheft. 
Als binnen een aantal weken geen herfinanciering en doorstart van Eurocommerce mogelijk blijkt, zou het niet ondenkbaar zijn dat de Olympische aspiraties van Gerco Schröder en Wout-Jan van der Schans kunnen worden afgeschreven. Beiden behoren met de toppaarden van Stal Eurocommerce tot de voorselectie van bondscoach Rob Ehrens.
Stal Eurocommerce staat al vele jaren internationaal bekend om zijn prestaties in de springsport en in de fokproducten. De dekgelden variëren van 700 euro tot 2250 euro.

Archief
Terug naar vorige pagina