Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
10-04-2012  

Raad Hengelo kritisch over ontwerp stadskantoor

 

HENGELO – De gemeenteraad van Hengelo is uiterst kritisch over het ontwerp van het nieuw te bouwen stadskantoor waarmee het college van B&W wel instemde. De verantwoordelijke architecten zijn Victor de Leeuw van EGM architecten uit Dordrecht en Camiel Berns van HVE-architecten uit Den Haag. Zij hebben het ontwerp gemaakt n.a.v. het pakket van eisen dat door de gemeente werd opgesteld en vier mogelijke gevelvarianten meegegeven.
Het stadskantoor moet op eerste verdieping niveau een glazen verbinding krijgen met het te renoveren stadhuis.

De kritiek uit de raad richt zich vooral op de geveluitstraling. VVD-fractievoorzitter Stan Horsthuis en noemt het een koel en zakelijk gebouw dat niet past bij de gemeente Hengelo. Floor van Grouw (SP)vindt het gebouw niet passen in het straatbeeld. Wibout Dragt (CDA) pleit voor een betere gevelaanpassing die behoort bij het nieuwe horecaplein en het bestaande stadhuis. Ook wil hij een andere situering van de entree die nu aan de burgemeester Jansenstraat is gepland. Annie Doornbos (BurgerBelangen) pleit voor meer openheid van het gebouw als huis van de stad.
De PvdA vindt bij monde van fractievoorzitter Maarten Hollander dat de gevelontwerpen geen warme, gezellige uitstraling hebben die aansluiten bij de horeca en waar juist om was gevraagd. Hij vindt bijstelling noodzakelijk.
Het stadskantoor heeft een bruto vloeroppervlak van 9600 m2 en vormt een belangrijk onderdeel in het plan Lange Wemen.
 

Archief
Terug naar vorige pagina