Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
06-04-2012  

Wenting is opgestapt bij Verzuimreductie


Exit voor aandeelhouder Marcel Wenting
 

HENGELO - Aandeelhouder Marcel Wenting is opgestapt bij Verzuimreductie. Eerder al was de net als directielid benoemde Jan van Halst opgestapt. Reden is de handelspraktijk van Verzuimreductie t.a.v. ziek gemelde medewerkers van bedrijven die hun arbodiensten aan Verzuimreductie uitbesteden. Het TV-programma Zembla maakte duidelijk dat Verzuimreductie alle privacyregels schendt en medische gegevens deelt met de betrokken werkgevers. Verzuimreductie heeft zo’n 90.000 werknemers in haar bestand.
Een der opdrachtgevers is TSN Thuiszorg een dochteronderneming van Asito. TSN stapte in 2005 al over naar Verzuimreductie dat toen net werd opgestart. Sindsdien groeide TSN van 1200 naar meer dan 20.000 medewerkers. Verzuimreductie heeft inmiddels zo’n 90.000 werknemers van diverse bedrijven in haar bestand.
Verzuimreductie ontwikkelde een strategie van ware telefoonterreur om ziek gemelde werknemers aan het werk te krijgen. Het deed dat grotendeels met ongekwalificeerd (medisch) personeel in het eigen callcenter. Slechts zelden schakelde Verzuimreductie artsen in via andere Arbodiensten.
V&D heeft inmiddels besloten om per eind april geen gebruik meer te maken van Verzuimreductie.
Het opstappen van grootaandeelhouder en voormalig autoverkoper Wenting en de benoeming van Ruud Pels - v/h ArboDuo – moet dan ook gezien worden als reddingsmiddel van de aandeelhouders om Verzuimreductie te redden van de ondergang.

Archief
Terug naar vorige pagina