Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
23-03-2012  

Wierden en Zutphen vriendelijk voor ondernemers


Beste gemeenten e-mail, v.l.n.r.: Gaston Sporre, KvK - Jan Mensinga, Gemeente Enschede - Jan van Marle, Gemeente Almelo - Theo de Putter, Gemeente Wierden
- Douwe Prinsse, Gemeente Hardenberg - Madelène ter Laak, KvK.
(Foto: Ruud Ploeg – Zwolle)
 

APELDOORN – Uit onderzoek van de Kamer van Koophandel Oost blijkt dat de gemeenten Wierden en Zutphen het klantvriendelijkst zijn voor ondernemers. Het betreft dan de contacten per email en telefonie. Over het algemeen zijn gemeenten slecht bereikbaar bleek uit bezoeken aan gemeentehuizen van de Mystery Guest. Veelal zijn ambtenaren niet aanwezig. Daar ligt volgens KvK-voorzitter Gaston Sporre nog een belangrijk verbeterpunt.
Het onderzoek onder 40 gemeenten van het KvK-gebied werd uitgevoerd door onderzoeksbureau SCC Consultancy.
Doel van het onderzoek is om gemeenten te wijzen op betere dienstverlening en de effecten te meten wat er in de afgelopen jaren is bereikt.
De gemeente Wierden werd winnaar in de categorie emailverkeer met een score van 9.44 punten. De gemeenten Hardenberg, Enschede en Almelo scoorden hier ook boven het gemiddelde van 7.2 punten.
In het telefonisch verkeer tussen ondernemers en gemeenten scoorde de gemeente Zutphen het best met een score van 7,65 punten. Het gemiddelde lag hier op 6.4 punten. De gemeenten Apeldoorn, Deventer en Nunspeet scoorden eveneens boven het gemiddelde.

Van de 14 Twentse gemeenten eindigde Twenterand onderaan als het om contacten met ondernemers gaat. Reden voor de raad om het college van B&W aan de tand te voelen. Het is VVD-raadslid Chris Walraven een doorn in het oog en hij lanceerde onmiddellijk een persbericht. Daarin schrijft hij onder meer: ‘In het onderzoek onder veertig gemeenten in Twente en de Achterhoek staat Twenterand op de één na laatste plaats wat betreft bereikbaarheid. Dat is niet iets om trots op te zijn.'
Walraven kondigde aan dat hij schriftelijk vragen gaat stellen en burgemeester Cornelis Visser nu met de billen bloot moet omdat hij eerder een onderzoek van het MKB bagatelliseerde. Ook toen pakte dat negatief uit voor Twenterand.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina