Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
18-03-2012  

TSN Thuiszorg herstart kraamzorg in Nederland

 

ALMELO – Bijna tien jaar geleden begon TSN de afbouwfase van de kraamzorgafdeling, toen nog een dochter onder de naam Kraamzorg Service Nederland (KSN). Destijds werd gefocust op groei in de thuiszorg omdat het Rijk besloot deze tak van zorg volledig aan de vrije marktwerking over te laten.
De oudere kraamzorgmedewerkers werden massaal ontslagen en de jongeren hadden de keuze tot overstap naar de thuiszorg tegen een lager salaris.
In de loop der tijd werd TSN Thuiszorg overgenomen door Asito in Almelo en sindsdien is TSN Thuiszorg uitgegroeid tot een der grootste werkgevers in de nationale thuiszorgmarkt.
De tijd schijnt inmiddels weer rijp te zijn om ook de kraamzorg weer als activiteit op te nemen en dat gebeurd vanuit de vestiging in Almere. Via de website van TSN Kraamzorg is waar te nemen dat dit vooral in het westen van het land begint met openstaande functies, maar wel worden alle thuiszorgvestigingen in het land eveneens aangeduid als kraamzorgvestiging.
TSN heeft eveneens een eigen TSN College voor opleidingen in de zorg. Dat gaat van thuiszorg tot verpleging en kraamzorg. Als partners in opleiding zijn overeenkomsten met het ROC van Amsterdam en het ROC van Twente afgesloten.
Op de diverse websites van TSN wordt geen enkele binding met Asito aangeduid. Ook op de website van Asito staat TSN niet meer aangegeven. TSN ressorteert bij Asito onder de divisie Asito Medical.

Archief
Terug naar vorige pagina